HTML

Születésnapi parti

Szülinapi partit szervezel a kisfiadnak, kislányodnak, de nincs ötleted? Ez a legjobb oldal számodra, itt megtalálod a megoldást!

2011.03.21. 04:23 háziállatkedvelők

Lufihajtogatás - Hogyan kezdjek hozzá?

Címkék: lufihajtás

Születésnapi partikon drága pénzért felkérhetsz egy szakembert, hogy csináljon néhány lufiállatkát a gyerekeknek.

Spórold meg a pénzt és szerezz örömet azzal gyermekednek, hogy saját magad kápráztatod el lufifújási technikáddal a kicsiket.

 

 

 

De hogyan is kezdjem és különben is olyan nehéznek tűnik! - mondod ezt most magadban.

Nyugodj meg - Nem ördöngösség!

A következő néhány bejegyzésben angol nyelvű videókon keresztül nézheted és tanulhatod meg, hogyan készítenek a profik lufiból kiskutyát, zsiráfot, cicát, stb. És ha megnézted a videókat te is láthatod, hogy meg tudod csinálni.

Milyen eszközök szükségesek a lufihajtogatáshoz?

Elsősorban egy jó kis kézipumpa.

Sokan szájjal próbálják felfújni a lufit, de ennek a módszernek egészségügyi szempontból is aggályos az alkalmazása, arról már ne is beszéljünk, hogy esetleg a lufi az arcod előtt robbanhat szét.

Bármelyik játékboltban kapható kézipumpa, mellyel könnyen és gyorsan felfújhatod a lufikat. Az ára változó, de akár már 500-Ft-tól is megvásárolhatod.

 

 

 

Modellező lufik

A lufik minőségére is oda kell figyelned. A megvásárolt léggömböket mindig tartsd egy műanyag tárolódobozban, mert a latex minősége romlik a levegő hatására.

Ha lehet mindig új lufit használj a figurák elkészítéséhez, mert a régi gumi könnyebben eldurran a csavarás, tekerés során. Ha van lehetőséged gyakorolj, hogy minél viccesebben és gyorsabban el tudd készíteni a lufifigurákat.

Az üzletekben kapható több méretben is modellező lufi, a kisebb méretűek esetében 100 db-ot vásárolhatsz meg egy csomagban 2500.-Ft körüli áron.

 

 Tanácsok a hajtogatáshoz

Minden esetben a felfújásnál ügyelj arra, hogy a lufi végén maradjon egy terület ahová nem kerül levegő, mivel a csavarások során ebbe a részbe fog átáramolni.

Mikor kész vagy a felfújással ne variáld túl a lufi végének elkötését, bátran köss egy egyszerű csomót a végére.

Az egyes buborékok kialakításánál mindig többször csavard meg a lufit, hogy biztosan megálljon a forma.

Minden tekerést ugyanabba az irányba végezz, hogy amíg az egyikkel foglalkozol a másik ne tekeredjen ki.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szulinapiparti.blog.hu/api/trackback/id/tr622761108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása